Skip to main content Accessibility Feedback
  • Expertise: Bouw, Energie, Vergunningen
  • Teelt: diverse gewassen
  • Land: Nederland
  • Locatie: Wageningen

Unifarm (WUR)


High-tech onderzoeks- en quarantainekassen
Wageningen University & Research

Werkzaamheden

Op de Wageningen University campus worden onder meer onderzoekskassen en quarantaine kassen op een hoog fysisch inperkingsniveau tot PKM-III gerealiseerd met klimaatinstallaties voor gesloten kassen. DLVge begeleidt Unifarm bij het ontwerp en realisatie van de gebouwen en technische installaties waarmee hoogtechnologische plant- en gewaskundige onderzoek zal worden verricht.

De onderzoeks- en quarantaine kassen zijn energiezuinig en maken gebruik van een warmte-koude opslag (WKO). De installaties in de kas worden verlaagd gemonteerd voor een zo hoog mogelijke lichtinval. Daarnaast worden de kasdekken uitgevoerd met dubbel glas voor een zo hoog mogelijke isolatie, waarbij het glas voorzien is van twee coatings om lichtverlies te compenseren.

Unifarm faciliteert en begeleidt de experimenten van het plant- en gewaskundige onderzoek van Wageningen University en Research en voor externe opdrachtgevers. Dit plantenproefbedrijf bestaat uit 240 hectare proefvelden, 15.000 m² kassen en verder een groot aantal ca 105 klimaatcellen, klimaatkasten, koel- en vriescellen en opslagruimten, verwerkingsruimten, meetapparatuur etc.


[ssba-buttons]

[ssba-buttons]